torsdag



idag började bella jobba klockan 12. jag börjar dock inte jobba förrän klockan 17:00. så idag har jag solat i parken som ligger ungefär 5 minuter från oss. jag har även köpt nya jobbkläder och ett par mjukisar. fyndade 4 klädesplagg för cirka 100 svenska kronor. älskar kmart. världens billigaste klädaffär och alla backpackers dröm! nu är det dags att ta sig till jobbet.. puss och kram /Nathalie

Och vi undrar varför alla våra saker försvinner och varför vi inte hittar något?



Spontan utgång



Idag har vi haft väääärldens bästa dag. Vi började dagen med att äta brunch precis vid bondi beach för att sedan ligga och pressa timma efter timma. Vid fem begav vi oss hemåt för att inhandla drickbart och färga min utväxt! Senare köpte vi äntligen våra älskade stereosonicbiljetter och det firade vi med passion pop och spontan utgång. Livet är för bra för att vara sant. Och eftersom jag är ledig i helgen fick jag jobba extra imorgon. Men vet ni? Det gör absolut iiiiingenting. Är för lycklig för mitt eget bästa känns det som. Puss och godnatt!!

Firar att vi blivit med stereosonicbiljetter!!!!



GRYM FILM!!







Att kolla bio här i Australien var en upplevelse! jätte stor bioduk samt stora och rymliga stolar gjorde att vi satt som prinsessor under dom två timmarna som filmen varade. vi rekommenderar STARKT nya hungergames filmen. såå himla bra!!

Moooovietime

Utsikten från mitt jobb är heeeeelt okej



Bio ikväll, taggad!!!!

Workbuddys



Här är mina härliga jobbarkompisar. Finns några fler men dom här är de härligaste. Ska hänga med han till höger idag efter jobbet. Kan bli spännande haha.
/ Isabelle

25 december

eftersom Bella kastade ut mig från sovrummet så sover jag nuförtiden på soffan. haha nej okej så är det inte riktigt. jag (nathalie) har gått och blivit sjuk. jag hostar massor, speciellt när jag ska sova. sovandet går med andra ord inte så bra därför väljer jag att sova här på soffan så jag inte stör bellas sömn också.
igår skypade jag med två av mina fina brorsbarna. Liv och Marcus. skypade även med mamma, pappa och jimmy. helt underbart att få se och prata med dom! skype är verkligen en helt underbar uppfinning!! haha detta var en helt onödig uppdatering men ett bra tidsfördriv. här kommer lite blandade bilder. kram :)









Notera hjärtmolnet i nästa bild!!




Ikea


Vi var ju somsagt på ikea i torsdags och jag har nog aldrig varit så töntig och haft så kul på ett ikea förut. Gosmos.
/ Isabelle

Dagens middag


Här gör man avancerade och dyra måltider vill jag lova. På ikea köpte vi äntligen en stekpanna (för 24 spänn!!!!) och invigde den med att steka pannkakor. Måste tillägga att de var förvånansvärt goda! Nu: söndagsgos framför en movie.

.



såhär mår vi just nu. jag har jobbat 8 timmar och bella 10. nu är klockan 23:00 och vi har vart hemma i ungefär en timme. det är dags att krypa ner i sängen och ladda inför morgondagens jobbande. mycket rolig fredagskväll!!

Ikea










Idag har vi vart på Ikea! vi har haft en jätte mysig dag och nu är kylen fylld med godsaker ifrån Sverige! Nu är det dags för film och smågodis i sängen!! Imorgon jobbar vi båda två.



Före och efter bilder. Vilken hemmafru man är!

Före och efter




Före



Efter


Hej lediga dag

Idag har jag dammsugit hela huset, skrubbat köksbänkar, bord, spis, micro osv. När man tassade runt så fastnade det allt möjligt i strumporna så kände att det var dags. Efter bänkarna blev det nästan svart liksom. Efter det tog jag en dryg timmas promenad innan jag hoppade in i duschen och gav mig ut på stan. Handlade lite vettiga saker på Kmart såsom strumpor, mjukisar och sådär. Sen fick jag äntligen min efterlängtade sushi som jag avnjöt ute i solen. Livet nu alltså. Nu väntar jag bara på att nattis ska sluta för senare så trillar det in lite folk här. Woo.

(Happ så failar blogg.se som vanligt så slänger upp bilder sen)

Här bor vi

För ett tag sedan så frågade jenny efter bilder om hur vi bor. Bilderna är inte förskönande på något vis så räkna med obäddad säng och ostädat! ;) Tror inte sängen varit bäddad en enda gång. That's how we like it.



Utanför



Köket



Vårat sovrum, obäddat och ostädat (iallafall på min sida...)


Våra fiskar och för någon vecka sedan köpte hon två nya som jag och nattis fick döpa. Lusifer och petronella heter dom.

Sen är det dessutom ett vardagsrum, sallys rum (där en engelsk tjej för tillfället bor då sally är i england en månad) samt ett badrum. Det är väldigt enkelt alltihop men vi trivs sååå bra. Säger tillochmed "hem" nu.

Att börja dagen med en prommis



Började dagen med grötfrukost som numer börjar bli en rutin och därefter gav jag mig ut på en dryg timmas promenad. Så himla skönt. Sen var det bars hopp in i duschen för att sedan dra på sig kepan och bege sig till jobbet. Efter denna dagen är jag ledig två hela dagar. Feels amaaaaazing! / Isabelle

Hej från jobbet

Har för tillfället rast och hänger ute i solen och har det bra. Har nyss avnjutit lax med sallad samt lite ris ute i vad som till början såg ut att bli ett minst sagt tråkigt väder men som slutligen visade sig bli skinande sol. Klagar gör man då inte. Igår fick jag värsta egoboosten då det var en ny tjej som provjobbade som dessutom också var från sverige. Efter en halvtimma fick hon börja diska och sen gå hem. "De skulle höra av dig". "Hon var ju så osäker" sa det och jag kontrade med att det kaaaaanske kunde ha med att göra att det var hennes första dag? Det är ju trotsallt ganska naturligt att man är osäker och nervös. "Du var självsäker första dagen och lär dig väldigt fort" och det var ju verkligen inte vad jag kände. Så idag har allt gått såååå bra. Skönaste att de trodde på mig och gav mig chansen. Bör tillägga att det har sparkat en annan tjej sen jag började. Och idag håller vi tummarna för bästa nattis som är och provjobbar!!! <3


Ser ju på riktigt ut som att man äter för 10 pers när man äter massa sallad. Men nom nom!

Nya Zeeland

Nu har vi bokat resan här ifrån Sydney till Nya Zeeland. Den 20 januari åker vi och kommer tillbaka hit den 3 mars. vi har även köpt varsitt Kiwi Experience pass. det gör att vi kan åka buss vart som helst i hela Nya Zeeland, stanna vart vi vill och så länge vi vill. Längar!!!!







Tvärtom

Här skyltar dom för att sommaren är påväg, hemma kommer snön snart börja falla. här krockar vi med alla som går på trottoaren. vi kollar alltid åt fel håll när vi ska korsa en väg. här är det morgon när ni där hemma har kväll. rulltrapporna sitter fel och det slutar alltid med ett förlåt till den stackaren som vi precis höll på att krocka med. här är kött billigare än grönsaker och vi jämför vilket lågprismärke som smakar "bäst". vi älskar att spara pengar. här har vi samma strumpor i flera dagar och just nu sitter jag i min trasiga tjocktröja.
Här är allt precis tvärtom och jag älskar det!! //Nathalie




Hard work work



I början kändes det lite vemodigt med jobbet och allt sånt där men nu när jag börjar lära mig allting och har lärt känna alla känns det så himla bra! Glad tjej. Dock längtar jag hem till min nattis. Blir förmodligen en mysig filmkväll för oss då vi båda jobbar imorgon. Gos! Bästa känslan när allt börjar falla på plats.

Fredag

Bella böjade jobba vid 12 så idag är jag ensam. Idag bjuder min dag på städning, diskning, tvättning och annat liknande som är såå himla roligt. Imorgon jobbar vi och på söndag har jag ännu en arbetsintervju. På en restaurang här i bondi junction. vi får se vad dom har att erbjuda mig!!


torsdagen

vi gick till stranden skapligt och spenderade sedan hela dagen där. vi tog oss sedan tillbaka till lägenheten runt klockan 4 för att vänta in kylskåpskillen. (vi hade tydligen en gasläcka i kylskåpet) han kom förbi runt klockan 6 och vi fick ett "nytt" kylskåp igen. Efter det åt vi middag och gjorde oss klara för kvällen. vi började kvällen med att åka till killarna i Darling Harbour och tog oss senare på kvällen in till ett jätte coolt ställe som heter Ivy. sjukt kul kväll och en sååå mysig dag!!
















Bondi Beach Road Hotel

På onsdagskvällen bjöd Steph med oss till en konsert/utekväll. Vi med följde och kvällen

blev hur rolig som helst. vi dansade, spelade biljard, pratade och träffade massor av nya människor!





jobbet









det var alltså i den här coola butiken jag provjobbade idag. gick jättebra faktiskt! ska tillbaka och jobba i helgen. så himla glad tjej!!:) //Nathalie

Onsdag

Jobbar fredag-tisdag vilket alltså innebär att jag är ledig onsdagar och torsdagar. Men här verkar det inte spela någon roll, här är det helg och party hela veckorna. Började dagen med grötfrukost för att sedan gå till bondi då natta skulle på jobbintervjuv och själv ligger jag och njuter av solen och väntar på att hon ska komma tillbaka och berätta hur det gått.

äntligen


en väldigt udda gubbe kom precis och fixade fönstret! grymt

*

Provjobbade idag


Och det gick såhär bra! Börjar jobba
från och med imorgon. Glad tjej! Jobbar fem dagar på det jobbet och förmodligen två dagar i fiskbutiken, woooho.

middagsdags



nu är det dags för finmiddag. korvstrganoff med ris eller ja det ska likna det i alla fall! :)

BBQ







igår när vi låg på stranden hörde Adam av sig och undrade om vi ville med på en BBQ på kvällen. senare tog vi bussen till coogee som ligger cirka 10 minuter bort. Där mötte Erik, Emil och Adam upp oss. vi gick sedan till grillplatsen som låg precis vid stranden. Där mötte vi även 4 stycken trevliga tjejer från norge. Det blev en jätte mysig och rolig kväll!!

jobbintervju



såhär kände jag efter min jobbintervju. behöver inte säga mer än att chefen på det där stället var en hemsk människa. när jag kom hem va jag arg som ett bi. när jag sedan skulle ta mig in i lägenheten och insåg att jag hade glömt nycklarna inomhus och alltså var utelåst gjorde det inte saken bättre. därav bilden. bara att ta nya tag och hoppas på trevligare chefer!

jobbsökandet

vi började som sagt leta jobb igår. Bella gick precis hemifrån för att provjobba och jag ska på en jobbintervju om cirka en kvart. Är sjukt nervös men hoppas på det bästa! Håll tummarna allihopa!!



alla känner till Google translate



halvdåliga bilder från en sjukt rolig kväll!!











vi dansade på scenen, sprang mellan dansgolven på dom olika våningarna, umgicks med 4 svenska killar från Falun och fuldansade mest hela kvällen! grym kväll!!!<3

Vårat nya fönster :):) fint.

Alltså???? Vårat fönster blåste alltså bort idag

Idag





Gud vilken bra dag vi har haft. Måste skryta om hur duktiga vi är och hur mycket vi utvecklas hela tiden. På morgonen åt vi godfrulle, tvättade och planerade vår resterande tid här. Sedan drog vi på oss löparpjucken och begav oss mot bondi beach. Gick runt på någon asball utställning och gick i otaliga trappor och uppförsbackar. Kämpar! Vandrade runt i några timmar innan vi begav oss hemåt och duktiga som vi var löpte vi sista biten hem. Väl hemma gjorde vi hemmagjorda köttbullar och hemmagjort potatismos. Såååå gott!
/ Isabelle
RSS 2.0